Главная » Книги » Людина у високому замку

Людина у високому замку скачать бесплатно

Людина у високому замку
Поделиться книгой:

О книге

Роман «Человек в высоком замке» (1962), одно из самых известных произведений Филипа Д. Дика (1928–1982), призывает читателей наскучить ужасающему альтернативному миру, в котором армия Альянса извлекла уроки из своих неудач. Другая Первая мировая война. В этой кошмарной антиутопии нацисты захватили Нью-Йорк, Япония взяла под свой контроль Калифорнию и продолжает защищать обширные интересы Америки, а африканский континент подвергся жадным экспериментам, которые почти исчезли с лица земли. Рядом с нейтральной буферной зоной, разделяющей новые сверхдержавы, лежит автор подпольного бестселлера «Человек в высоком замке». Его книга представила новую реальность – альтернативную реальность мировой истории, в которой державы Оси потерпели поражение, дав надежду миллионам разгневанных людей. Какая из этих двух «реальностей» верна? Почему в книге нет описания, а есть лишь одно из многих возможных описаний?
0
рейтинг книги по
основным параметрам
получено
0 оценок

Читать Людина у високому замку онлайн

Філіп К. Дік
Людина у високому замку




Моїй дружині Тессі та синові Крістоферу
з великою та страшною любов'ю



1

Містер Р. Чілден увесь тиждень з тривогою перевіряв пошту. Однак цінна посилка зі Штатів Скелястих Гір так і не надійшла. «Клієнт буде незадоволений»,— подумав він, коли у п'ятницю вранці відчинив магазин і на підлозі біля щілини для пошти не побачив нічого, крім листів.
Наливши собі розчинного чаю з п'ятицентового настінного автомата, Чілден узяв віник і почав підмітати. Незабаром його крамниця «Американські художні ремесла» була готова до нового дня: усе так і сяє, каса повна решти, свіжі чорнобривці у вазі, по радіо лунає фонова музика. За вікном бізнесмени поспішали тротуарами до своїх офісів на Монтґомері-стрит. Удалині проїхав фунікулер. Чілден зупинився, щоб помилуватися. Жінки у довгих яскравих шовкових сукнях... На них він теж дивився. А потім задзвонив телефон, і він розвернувся, щоб відповісти.
— Так,— сказав у відповідь знайомий голос, і в Чілдена впало серце,— це містер Таґомі. Вербувальний плакат часів Громадянської війни для мене ще не прибув, сер? Нагадую, що ви обіцяли його ще минулого тижня.
Нервовий, різкий голос на межі ввічливості ледь тримався у рамках кодексу.
— Містере Чілден, сер, хіба я не вносив передоплату з цією умовою? Ви розумієте, що це подарунок? Для клієнта. Я пояснював.
— Оплачені моїм власним коштом додаткові запити,— почав Чілден,— з приводу обіцяної вам посилки, яка, як ви розумієте, містере Таґомі, сер, має бути доставлена не з цього регіону, і відтак...
— Отже, ви її не отримали,— перервав його містер Таґомі.
— Ні, містере Таґомі, сер.
Холодна тиша.
— Я більше не можу чекати,— сказав Таґомі.
— Так, сер.
Чілден похмуро дивився крізь вітрину на теплий сонячний день і офісні будівлі Сан-Франциско.
... Читать полностью

Скачать книгу Людина у високому замку

Отзывы о книге Людина у високому замку

Комментариев еще нет, будьте первыми

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Похожие книги:
Во мраке Готэма (ЛП)
Стефани Пинтофф
Детективы и триллеры
Факультет закрытых знаний. Книга 2 (СИ)
Маргарита Блинова
Фэнтези, Любовная фантастика
Ник. Беглец
Анджей Ясинский
Боевая фантастика, Киберпанк, Попаданцы
Когда кругом обман
Блейк Пирс
Детективы и триллеры
Законная любовница (ЛП)
Тина Фолсом
Современные любовные романы